dinsdag 24 maart 2020

Oefening Native Fury gehouden ondanks Corona (UPDATE 3)

23 maart - Het Korps Mariniers van de VS heeft ondanks de virusdreiging de tweejaarlijkse oefening Native Fury gehouden met het leger van de Verenigde Emiraten. De plaats van de oefening was een modelstad in de legerbasis Al-Hamra 200 km ten zuidwesten van Aboe Dhabi, kompleet met gebouwen van meerdere verdiepingen, een kontroletoren voor een vliegveld, een olieraffinaderij en een centrale moskee.
4000 militairen van de VS (landmacht, mariniers en marine) brachten pantservoertuigen en ander materieel van Koeweit en het eiland Diego Garcia in de Indische Oceaan naar al-Hamra. Daarbij werd gebruik gemaakt van een systeem van verplaatsbare aanlegsteigers.
De oefening dient ter voorbereiding van een gewapend konflikt met Iran.
Bron: Associated Press (Jon Gambrell)
UPDATE: 30 maart - De luchtmachten van de VS en Israël hebben een gezamenlijke oefening gehouden boven het zuiden van Israël. De briefings en debriefings vonden via videoverbindingen plaats.
Bron: Xinhua
AANVULLING: 31 maart - De naam van de oefening in Israël was Enduring Lightning.
UPDATE 2: 2 april - Oefening Pacific Pathways van de US Army met het Thaise leger gaat door op plaatsen rond Camp Friendship in het noordoosten van het land, maar enkel beneden pelotonsniveau (kleinere groepen - squads). Geen 'verbonden wapens' meer. Er zijn extra tenten aangevoerd voor ruime legering. De VS-soldaten zijn al vanaf begin maart in Thailand. Begin mei gaan ze terug naar Hawaï.
Bron: Army Times (Kyle Rempfer)
UPDATE 3: 15 april - De 1350 soldaten van de 25ste Infanteriedivisie die betrokken waren bij Pacific Pathways gaan vervroegd naar huis. De volgende fase van Pacific Pathways, die zich af zou spelen op de Filipijnen, is uitgesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten