vrijdag 27 maart 2020

Het Korps Mariniers van de VS gaat het aantal zware wapens verminderen

27 maart - De Marine Corps Times bericht over plannen van het Amerikaanse Korps Mariniers op lange termijn (tien jaar) om het het aantal onderdelen met zware wapensystemen (tanks, artillerie) te verminderen. De nieuwe planning is gebaseerd op een aantal simulatiescenario's die in 2018 en 2019 zijn doorgeëxerceerd. Het bleek dat er weinig verweer was tegen de aanvallen met precisiewapens en drones van de veronderstelde Chinese tegenstander. De beste verdediging daartegen is het tijdig verspreiden van de eigen middelen, hetgeen niet goed mogelijk is met omvangrijke onderdelen met zware wapens.
Het voorlopige plan is om alle drie de bestaande tankbataljons op te heffen, het aantal batterijen artillerie terug te brengen van 21 tot vijf en de zware amfibische compagnieën van zes tot vier. Ook het aantal V-22 Ospreys, gevechts- en transporthelikopters en F-35s zou worden verminderd.
Dit alles binnen een concept van Expeditionary Advanced Base Operations - verspreiding over de eilanden van de Stille Oceaan en drijvende bases.
Onbemande wapensystemen  en squadrons (drones) en wapens voor de lange afstand zullen in aantal worden verdubbeld. Ook raketartillerie (van 14 tot 21 squadrons) en anti-scheepsraketten zullen aanzienlijk worden uitgebreid.
Bron: Marine Corps Times (Shawn Snow)
ZIE OOK: Jeff Groom, Stop the presses: This top Marine wants to shrink the Corps. The American Conservative, 30 maart 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten