maandag 5 augustus 2019

VS-jachtvliegtuigen oefenen op NAVO-bases in Europa

24 juli - In het kader van Operation Rapid Forge worden F-35A en F-15E gevechtsvliegtuigen van de VS-luchtmacht ingezet op voorwaarts gelegen NAVO-bases in Europa om te oefenen met de bondgenoten.
Onder leiding van US Air Forces in Europe zijn ze  verplaatst naar Polen, Letland en Estland. F15E Strike Eagles en MC-130J Commando II (geschikt voor bijtanken van helikopters en in/exfiltratie van special forces) zijn aangekomen op vliegbasis Amari in Estland voor oefeningen in het bijtanken. F-15Es en C-130J Super Hercules transportvliegtuigen kwamen aan op vliegbasis Powidz in Polen voor oefeningen in tanken en het laden van munitie. De F-35As (JSF) gingen naar vliegbasis Lielvarde in Letland samen met F-15Es en C130Js.
De oefeningen zijn vooral bedoeld als training voor een meer flexibele inzet van de vliegtuigen en personeel, snel kunnen wisselen van basis.
De twee squadrons F-35 en F-15E opereren vanuit vliegbasis Spangdahlem in Duitsland. De MC-130Js komen uit vliegbasis Mildenhall in Engeland (352ste Special Operations Wing) en de C130Js uit Ramstein in Duitsland.
Bronnen: Defence Blog, Associated Press

Geen opmerkingen:

Een reactie posten