zaterdag 17 augustus 2019

Aegis Ashore in Roemenië gemoderniseerd

12 augustus - De modernisering van de Aegis Ashore raketverdedigingsinstallatie in Roemenië, waarbij het systeem gedurende drie maanden offline ging, is voltooid. In de tussentijd had het VS-leger in mei "op verzoek van de NAVO" een van zijn zeven Terminal High-Altitude Area-Defense (THAAD) batterijen met onderscheppingsraketten naar Roemenië gestuurd. De THAAD van de 69ste Air Defense Artillery Brigade uit Fort Hood in Texas werd gedurende die tijd geïntegreerd binnen de Ballistic Missle Defense (BMD) van de NAVO.
Begin 2019 had de US Army rond 200 THAAD raketten voor de zeven batterijen en 40 lanceerinrichtingen, onder meer op Guam en in Zuid-Korea. In maart van dit jaar werd een batterij naar Israël gestuurd.
De tweede Aegis Ashore installatie wordt gebouwd in Redzikowo in Polen en zal eind 2020 klaar zijn. Het geheel maakt deel uit van Fase III van de European Phased Adaptive Approach (EPAA), de bijdrage van de VS aan het raketschild van de NAVO in Europa. De onderscheppingsraketten zijn de Standard-Missile-3 (SM-3) die geen explosieve lading hebben, maar de ballistische raketten uitschakelen door een botsing.
Bronnen: National Interest (David Axe), Defence Blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten