maandag 12 augustus 2019

VS-luchtmacht en -marine oefenen samen in de Golf (UPDATE-2)

2 augustus - Op 24 juli heeft de luchtmacht van de VS samen met de marine in de Perzische Golf geoefend in de verdediging van oppervlakteschepen. F-15Es van het 336ste Expeditionary Fighter Squadron op vliegbasis Al Dhafra in de Verenigde Arabische Emiraten werkten samen met een P-3C Orion maritiem patrouillevliegtuig voor onderzeebootbestrijding van Central Command en de destroyer Gonzalez. De F-15s waren in juni in de Emiraten aangekomen voor luchtpatrouilles en begeleiding van marineschepen in de Straat van Hormoez vanuit de lucht. De Gonzalez maakt deel uit van Combined Task Force 55 (Middle East Force) om de vrije vaart van schepen door de Golf te beveiligen.
Inmiddels is het amfibische aanvalsschip (mariniersschip)  Boxer met de 11e Marine Expeditionary Unit na een week weer uitgevaren uit de haven Khalifa bin Salman in Bahrein. De Boxer zou vorige maand een Iraanse drone hebben neergehaald die te dichtbij kwam (Teheran ontkende dit bericht). Dit gebeurde door de mariniers met een jamming apparaat, het Light Marine Air Defense Integrated System (LMADIS).
De Boxer was half juni vertrokken uit Thailand. Het luchtgevechtselement van de mariniers met Harriers en Osprey tiltrotors is nog oefenen in Bahrein en voegt zich later bij het schip. Daarnaast zijn helikopters aan boord.
Bronnen: Stars and Stripes (Joshua Karstein), Air Force Magazine (Jennifer-Leigh Oprihory)
UPDATE: 12 augustus - De parate groep (ARG) van de Boxer heeft een oefening van twee weken afgesloten op militaire installaties van de VS in Koeweit. Geoefend werd de inzet van de mariniers als interventie-eenheid. De ARG bestaat uit de Boxer (LHD 4), het amfibisch transportdok John P. Murtha (LPD 26) en het amfibische doklandingsschip Harpers Ferry (LSD 49). De 11e marinierseenheid (MEU) bestaat uit het commando-element, het versterkte Marine Medium Tiltrotor Squadron (VMM) 163, het Bataljonslandingsteam 3/5 en het Logistieke Bataljon 11.
Bron: Defence Blog
UPDATE-2: 15 augustus - AV/8B Harriers die gedetacheerd zijn bij de marinierseenheid SPMAGTF-CR-CG (Crisis Response - Central Command) zijn in Koeweit.
Bron: Defence Blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten