woensdag 28 augustus 2019

Mission Support Site Castle Black in Syrië

22 augustus - Nick Turse zet zijn onvermoeibare speurtocht naar VS-bases waar ook te wereld voort met een studie bij The Intercept naar aanleiding van de Mission Support Site Castle Black (alias MSS Nights Watch), een buitenpost van de Amerikaanse special forces in Syrië (beide namen geïnspireerd op Game of Thrones).
De MSS past niet in het rijtje namen voor VS-bases van klein tot groot zoals verstrekt door het Pentagon: initial contingency locations, temporary contingency locations, semi-permanent contingency locations, contingency locations, cooperative security locations, enduring locations, forward operating sites en main operating bases.
Daar komen dan nog bij de aanduidingen militaire buitenposten, kampementen, gevechtsbuitenposten en patrouillebases. In totaal zo'n 800. De mediaspecialisten van Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve (CJTF-OIR) helpen: een Mission Support Site is het functionele equivalent van een initial contingency location of een patrouillebasis, gekenmerkt door een sobere infrastruktuur en weinig ondersteuning van buitenaf. Ze willen niet zeggen hoeveel het er zijn.
Turse vindt voorbeelden uit de militaire geschiedenis: MSS Leghorn in Laos tijdens de Vietnamoorlog, een MSS in Asadabad in Afghanistan begin deze eeuw, MSS Grizzly bij de Haditha-dam in Irak en MSS Jones in de provincie Nangahar in Afghanistan.
* Mogelijk verwijst MSS naar de specifieke nomenklatuur van de special forces: kleine bases die ze gebruiken voor hun operaties en training met ongeregelde troepen/milities.
Bron: The Intercept (Nick Turse)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten