maandag 12 augustus 2019

De Duncan komt aan in de Perzische Golf

29 juli - De Britse destroyer Duncan is aangekomen in de Perzische Golf om onder Britse vlag varende tankers te eskorteren door de Straat van Hormoez. Daar al aanwezig was het fregat Montrose dat eind augustus voor onderhoud aan de kant moet in Bahrein. Later dit jaar zal het vervangen worden door het fregat Kent.
De Montrose heeft al 35 koopvaardijschepen door de zeestraat begeleid in 20 afzonderlijke doortochten. Dit schip was vanaf dit voorjaar voor drie jaar voorwaarts gestationeerd in de Golf met wisselende bemanningen.
In Engeland is er kritiek in marinekringen dat de afgelopen tijd teveel is geïnvesteerd in grote prestigeprojekten zoals vliegdekschepen en nieuwe nukleaire onderzeeërs in een poging de marine van de VS op bescheiden schaal te imiteren. Daardoor zijn de basisoperaties met fregatten en destroyers verwaarloosd. De Britse marine heeft momenteel 13 fregatten en 6 destroyers om een groot aantal activiteiten in de kustzeeën, bij overzeese gebiedsdelen en bij internationale operaties uit te voeren.
Bronnen: The Defense Post (Fergus Kelly), Defense News (David B. Larter)
ZIE OOK: Simon j. Smith, What US wants from UK on security after Brexit – and why this puts Britain in a tricky position. The Conversation, 14 augustus 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten