donderdag 7 februari 2019

VS-marine heeft het wel gehad met het raketschild

28 januari - De Amerikaanse marine probeert de taak raketverdediging af te stoten, aldus de hoogste marine-offcier, admiraal John Richardson, de Chief of Naval Operations. De admiraal klaagde erover dat zijn schepen moeten rondvaren in kleine 'hokjes' om doelen op land te beschermen. Eerder had Richardson al gelamenteerd over het aantal schepen, die waren vastgepind in Japanse en Zuid-Koreaanse wateren om uit te kijken naar Noord-Koreaanse raketten. Hij heeft zes geavanceerde Aegis-destroyers en -kruisers die daarmee continu zijn belast, terwijl hij ze liever naar de Zuid-Chinese Zee of de noordelijke Atlantische Oceaan zou sturen.
Inmiddels is Japan al begonnen zijn raketschild uit te breiden zodat het in 20121 acht Aegis-destroyers op zee heeft (vier daarvan met SM-3 Block IIA geleide wapens) en twee Aegis Ashore systemen (kosten 1,2 miljard dollar) op land.
Bron: Breaking defense (Paul McLeary)
NB De VS-marine heeft momenteel 38 Aegis-destroyers van de Arleigh Burke-klasse in de vaart. Het plan is om tot 2023 alle 60 Aegis-destroyers de volledige raketverdedigingskapaciteit te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten