maandag 18 februari 2019

Besprekingen over uitbreiding van het aantal VS-troepen in Polen (UPDATE)

13 januari - De VS en Polen houden besprekingen over een eventuele uitbreiding van het aantal VS-troepen in Polen. Een beslissing is nog niet genomen.
Minister van buitenlandse zaken Pompeo heeft een bezoek gebracht aan de legerbasis Orzysx in het noordoosten van het land. Die is in 2017 opgebouwd en ligt 57 km ten zuiden van de Baltische enklave Kaliningrad, waar Rusland raketten die nukleair geladen kunnen worden en het S-400 raketschild heeft opgesteld.
Het aantal VS-troepen in Polen is maximaal 4500, maar wisselt wanneer troepen elkaar aflossen. In mei vorig jaar werd bekend dat vanuit de vliegbasis Miroslawiec MQ-9 drones van de VS-luchtmacht inlichtingen- en verkenningsmissies vliegen.
Bronnen: Military Times (Kyle Rempfer), Reuters (Lesley Wroughton, Joanna Plucinska)
UPDATE: 5 maart - De MQ-9 drones op vliegbasis Miroslawiec zijn nu volledig operationeel. Ze worden zowel bediend door VS-militairen als kontraktanten. De drones horen bij de 52ste Fighter Wing, de voorwaarts gestationeerde 52ste Expeditionary Operations Group, Detachment 2 uit Spangdahlem in Duitsland.
Bron: Air Force Times (Kyle Rempfer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten