woensdag 6 februari 2019

Frankrijk voert luchtaanvallen uit in Mali en Burkina Faso

31 januari - De Franse luchtmacht van Operatie Barkhane in de Sahel heeft luchtoperaties uitgevoerd in Mali en Burkina Faso. Op 28 januari werd steun verleend aan een basis van het Malinese leger in Tarikent in de regio Gao die onder vuur lag. Twee helikopterpatrouilles van de Desert Aerocombat Battle Group (GTD-A) werden ingezet, een Tigre-Gazelle patrouille en een patrouille met twee Tigres. Een luchtaanval was niet nodig, maar er werden gewonde militairen geëvakueerd naar Gao. Een commando bergtroepen stelde de basis veilig en ondernam met de helikopters een zoekoperatie in een dorp 30 km ten noorden van de aangevallen positie.
Op 28 januari leverde een Mirage 2000 patrouille, gevolgd door een Tigre-patrouille machtsvertoon (laag overvliegen met hoge snelheid) bij een legerbasis in Nassoumbou in het noorden van Burkina Faso, die werd aangevallen door rebellen. Gewonde militairen werden geëvakueerd naar de hoofdstad Ouagadougou.
Van 23 tot 29 januari voerde Operatie Barkhane 95 sorties uit waaronder 36 met gevechtsvliegtuigen, 15 bijtank- en inlichtingenoperaties en 44 transportbewegingen.
In het kader van Barkhane zijn drie Britse Chinook helikopters ingezet in Gao met 50 Estische soldaten als beveiliging.
Bron: The Defense Post (Fergus Kelly)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten