woensdag 13 februari 2019

Britse militaire middelen in de buurt van Venezuela

5 februari - De Morning Star brengt in kaart waar de Britse marine en mariniers mee bezig zijn in de buurt van Venezuela. Het landingsdokschip Mounts Bay (te vergelijken met de Rotterdam van de Nederlandse marine) is momenteel gestationeerd in het Caribisch gebied. Op 21 januari legde het schip aan in de Caracas Baai op Curaçao. Het schip is belast met drugsbestrijdingsoperaties samen met Southern Command van de VS en kan zwaar materieel en militairen transporteren naar een inzetgebied.
Tezelfdertijd zijn Britse mariniers bezig met jungletraining in Belize (oversteken van rivieren). Ze werken vanuit de British Army Training Support Unit Belize, een permanente basis bij het internationale vliegveld. De mariniers zijn van de A compagnie van 40 Commando's, een eenheid voor snelle interventie. Ze worden vergezeld van genisten van 59 Commando Squadron en leden van Condor Troop, een Schots genie-onderdeel van de special forces.
Op 23 januari werd ook een Brits militair transportvliegtuig van de basis Brize Norton (Oxfordshire) gesignaleerd in Belize.
Bron: Morning Star (Phil Miller)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten