vrijdag 1 februari 2019

VS deden niet mee aan luchtmachtoefening Emiraten (UPDATE 2)

25 januari - De Amerikaanse luchtmacht heeft afgelopen oktober niet deelgenomen aan de Advanced Tactical Leadership Course (ATLC) - vergelijkbaar met Red Flag in de VS - op het Air Warfare Center van de vliegbasis Al Dhafra in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is onduidelijk of ze in 2019 wel met de luchtmacht van de Emiraten en andere Golfstaten gaan oefenen. De laatste keer dat de VS voor zover bekend meededen was in 2016. De oefening is sinds 2004 25 keer gehouden.
* Het artikel suggereert dat een en ander te maken heeft met de toenemende kritiek in de VS op de oorlog in Jemen, nog versterkt door de opschudding na de moord op de Saoedische journalist Kashoggi.
Bron: Military.com (Oriana Pawlyk)
UPDATE: 1 februari - Militairen uit Oman gaan naar de Emiraten voor een gezamenlijke oefening met het leger van de VAE van 3 tot 14 februari.
Van 17 tot 30 oktober vorig jaar oefende Oman samen met het Britse leger. Aan Sword Express 3 deden 5500 Britse militairen van landmacht, luchtmacht en marine deel.
Bron: Xinhua
UPDATE 2: 5 februari - Het leger van Oman en de VS hebben samen een oefening gehouden in de zuidelijke provincie Dhofar bij Rabkot, 1000 km zuidelijk van de hoofdstad Muscat. Aan oefening Valley of Fire werd deelgenomen door artillerie, landmacht en luchtmacht van Oman en infanterie van de VS.
Bron: Xinhua

Geen opmerkingen:

Een reactie posten