zaterdag 22 juli 2017

Cruciale rol voor tankvliegtuigen bij Talisman Saber

19 juli - Defense News belicht de belangrijke taak van de KC-10 Extender tankvliegtuigen van het Air Mobility Command van de Amerikaanse luchtmacht bij de tweejaarlijkse oefening van de VS en Australië, Talisman Saber. Aan de oefening nemen 33.000 personeelsleden van de VS en Australië deel met kleinere contingenten uit Nieuw-Zeeland, Canada en Japan.
Twee tankvliegtuigen met 70 personeelsleden zijn sinds begin juli gestationeerd in Brisbane. Ze tanken de B-1B bommenwerpers en de F/A18F Super Hornets en EA-18G Growlers bij in de lucht.
Een onderdeel van Talisman Saber is Ultimate Reach, waarbij vijf C-17 Globemaster transportvliegtuigen van de Australische en VS-luchtmacht 300 Canadese en VS-parachutisten overzetten van Alaska naar Shoalwater Bay in Australië, waar het grootste deel van de oefening plaatsvindt.
Bron: Defense News (Mike Yeo)
UPDATE: 22 juli - Het Australische ministerie van defensie zegt dat een Chinees spionageschip van de Type 815 Dongdiao-klasse de oefeningen bij de noordoostelijke kust van Australië volgt. Het schip blijft buiten de territoriale wateren.
Bron: South China Morning Post (Laura Zhou)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten