dinsdag 11 juli 2017

Gezamenlijke oefening van de VS, India en Japan

10 juli - Een eskader van het VS-vliegdekschip Nimitz is vandaag samen met de Indiase en de Japanse marine begonnen met oefening Malabar in de Baai van Bengalen. Het is met 17 schepen en onderzeeërs de grootste editie van deze oefening sinds de VS en India er in 1992 mee begonnen (Japan is er later bijgekomen en doet voor de derde keer mee). Onderzeebootbestrijding is een belangrijk thema. India wordt vertegenwoordigd door het vliegdekschip Vikramaditya en Japan door zijn grootste oorlogsschip, de helikoptercarrier Izumo.
De oefening duurt tot 17 juli.
Bronnen: Reuters (Sanjeev Miglani), Navy Times (Peter Rathmell)
NB. Vorige week oefende de Amerikaanse marine (Task Force 73 van de Zevende Vloot met kustslagschip Coronado - LCS-4 -  en het bergingsschip Salvor) ook samen met Vietnam op marinebasis Cam Ranh.
Bron: Stars and Stripes (Tyler Hlavac)
UPDATE: 11 juli - Naast het vliegdekschip doen van Indiase zijde mee de geleide-wapen-destroyer Ranvir, de stealth fregatten Shivalik and Sahyadri, het korvet voor onderzeebootbestrijding Kamorta, de geleide-wapen-korvetten Kora and Kirpan, een onderzeeboot van de Sindhughosh-klasse van Russische makelij, de tanker Jyoti en een maritiem patrouillevliegtuig P8I.
De Amerikaanse marine levert naast de  Nimitz, de kruiser Princeton, de destroyers Kidd, Howard and Shoup, een onderzeeër van de Los Angeles-klasse en een maritiem patrouiillevliegtuig P-8A.
Japan doet mee met de Izumo met zijn SH-60K helikopters en de geleide-wapen-destroyer Sazanami.
Bron: Defense News (Vivek Raghuvanshi)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten