maandag 31 juli 2017

Zuid-Korea gaat nu toch meer THAAD-systemen plaatsen

29 juli - Zuid-Korea heeft verklaard nu door te gaan met de inzet met vier extra eenheden van het raketverdedigingssysteem THAAD, na de nieuwe test van een intercontinentale raket door Noord-Korea. Eerder was de plaatsing uitgesteld vanwege een onderzoek naar de milieu-effekten. Er zijn nu twee THAAD-systemen aktief in Zuid-Korea.
Bron: Reuters (Jack Kim, Christine Kim)
UPDATE: 30  juli - Eveneens als reaktie op de Noord-Koreaanse raketproef hebben twee Amerikaanse strategische bommenwerpers B-1 vanaf de basis op het eiland Guam een vlucht uitgevoerd boven Korea. Bij de 10 uur durende operatie werden de B-1s begeleid door Zuid-Koreaanse gevechtsvliegtuigen.
Bron: Deutsche Welle
UPDATE: 1 augustus - De Amerikaanse luchtmacht stuurt in de loop van deze maand 12 extra F-16s met 200 luchtmachtmilitairen voor vier maanden naar Zuid-Korea. Ze komen van het 176ste Fighter Sqaudron van de Nationale Garde van Wisconsin. Ze worden gestationeerd op de basis Kunsan onder commando van de Pacific Air Forces (PACAF) van de VS
Bron: Russia Today (RT)
UPDATE 2: 3 augustus - De nu geïnstalleerde twee THAAD-systemen staan in Seongju, 215 km van de hoofdstad Seoel. Een expert oppert dat andere lanceerinrichtingen meer gericht zouden zijn op de bescherming van de hoofdstad.
De VS-landmacht heeft momenteel goedkeuring gekregen om zeven batterijen THAAD aan te schaffen (een batterij bestaat uit zes lanceerinrichtingen en 49 onderscheppingsraketten).
Er zijn er nu vijf operationeel: Guam (1), Zuid-Korea (1), Fort Hood, Texas (2) en een testbatterij. De zesde is in opleiding en wordt in  het laatste kwartaal van dit jaar operationeel, en de zevende in 2018.
Plaatsing in Europa wordt overwogen.
Bron: Defense News (Aaron Mehta)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten