zondag 19 februari 2017

VS-troepen komen aan in Roemenië, Bulgarije [en Polen]

15 februari - 500 VS-militairen van het 1ste bataljon, 8ste regiment infanterie zijn met tanks en materieel aangekomen in een Roemeense haven aan de Zwarte Zee. De tanks worden per trein verder vervoerd. Ze worden op basis van roulatie gestationeerd op de vliegbasis Mihail Kogalniceanu in het oosten van het land. Ook in Bulgarije zijn 120 VS-militairen aangekomen op het oefenterrein bij Novo Selo, een compagnie van het 3e pantsergevechtsteam uit Colorado met hun pantservoertuigen. De troepenversterking vindt plaats in het kader van Operation Atlantic Resolve.
Bronnen: Associated Press, Reuters (Tsvetelia Tsovola)
UPDATE: 19 februari - Eind maart gaan nog eens 1000 VS-soldaten naar het noordoosten van Polen, aldus het Europese commando van de VS in Wiesbaden.De troepen zijn onderdeel van de 4000 die de VS naar de oostflank van de NAVO hebben gestuurd. Ze komen te liggen in Orzysz, op 135 km van de Russische enklave Kaliningrad.
Bron: Deutsche Welle
UPDATE: 3 maart - Acht Amerikaanse UH-60 Black Hawk helikopters, die in Griekenland waren, zijn verplaatst naar Roemenië in het kader van Operation Atlantic Resolve. Op de basis Mihail Kogalniceanu gaan ze het 2e bataljon van de 10e Combat Aviation Brigade versterken. Deze zomer zal worden deelgenomen aan oefening Saber Guardian met meer dan 20 NAVO-landen. Andere onderdelen van de brigade komen begin maart aan in havens en op vliegvelden.
Bron: UPI (Andrew V. Pestano)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten