maandag 9 september 2019

Express-oefeningen maritieme veiligheid

5 september - Bij Defense One mag de commandant VS-Zeemacht in Europa en Afrika (tevens het hoofd van Allied Joint Force Command (JFC) van de NAVO in Napels) een verhaal houden over de serie Express-oefeningen. Dit zijn oefeningen op het gebied van maritieme veiligheid met regionale partners van de VS-marine.
De oudste is Phoenix Express, dit jaar voor de vijftiende keer, die zich koncentreert op de Maghreb met bondgenoten van de noordelijke en zuidelijke oever van de Middellandse Zee. De nieuwste is de acht jaar oude Cutlass Express in het westelijk deel van de Indische Oceaan. Dit jaar deden het Indiase fregat Trikand, de geleide-wapen-destroyer Chun-Hoon en (voor het eerst) de Somalisch waterpolitie mee.
Obangame Express in de Golf van Guinee met 33 deelnemende landen werd dit jaar gevolgd door de in de werkelijkheid plaatsvindende Operation Junction Rain met de kustwacht van de VS, de Nigeriaanse marine en de Kaapverdiaanse kustwacht tegen illegale visserij, smokkel, piraterij en vervuiling.
Bron: Defense One (Admiraal James Foggo III)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten