vrijdag 6 september 2019

Voorlopig maar één VS-vliegdekschip beschikbaar aan de oostkust

31 augustus - Het vliegdekschip Harry S. Truman (CVN-75) dat deze herfst zou uitvaren heeft last van een falend verdeelsysteem voor elektriciteit. Dit betekent dat het schip momenteel niet zoals gepland kan beginnen aan zijn tweede inzet. Van april tot december vorig jaar was de Truman actief in het gebied van de Tweede (Atlantische Oceaan) en de Zesde Vloot (Middellandse Zee).
Het enige andere in afzienbare tijd inzetbare vliegdekschip aan de oostkust van de VS is nu de Dwight D. Eisenhouwer (CV-69) die bezig is met basistraining na een periode van groot onderhoud. Deze kan niet eerder uitvaren dan einde jaar of begin 2020.
De John C. Stennis (CVN-74) ligt in dok en is net begonnen aan de voorbereidingen voor een mid-life modernisering. De George Washington (CVN-73) is halverwege een dergelijke modernisering en zal pas eind 2021 weer beschikbaar zijn. De splinternieuwe Gerald R. Ford (CVN-78)  is dit jaar nog bezig zich voor te bereiden op zijn eerste inzet en heeft onopgeloste problemen met de nucleaire voortstuwing en de lanceerinrichtingen (elevators) voor wapensystemen. De George H.W.Bush (CVN-77) ligt nog geruime tijd in dok voor groot onderhoud.
De Abraham Lincoln (CVN-72) is momenteel het enige ingezette vliegdekschip van de oostkust en bevindt zich nu in het noorden van de Arabische Zee in verband met de krisis rond de straat van Hormoez. Het is onduidelijk of de problemen met de Truman het effekt hebben dat de Lincoln langer moet blijven.
Bron: USNI News (Megan Eckstein)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten