maandag 2 september 2019

B-2 bommenwerpers VS tijdelijk verplaatst naar Europa (UPDATE 3)

28 augustus - Een task force van drie B-2 Spirit strategische bommenwerpers van de 509e Bom Wing in Missouri (nucleair inzetbaar en stealth) worden tot en met september gestationeerd op de Britse vliegbasis Fairford. Ze gaan samen oefenen met Europese luchtmachten. Fairford geldt als de vooruitgeschoven operationele basis van de VS-luchtmacht in Europa.
Bron: Defence Blog
UPDATE: 29 augustus - Een B-2 is gisteren voor het eerst geland in IJsland om bij te tanken op vliegbasis Keflavik (deze basis is van de IJslandse kustwacht en is een steunpunt voor operaties in het Noordpoolgebied). Op de IJslandse basis zijn sinds juli ook F-16s van de VS-luchtmacht van de Duitse vliegbasis Spangdahlem gestationeerd.
Bron: Air Force Magazine (Brian Everstine)
UPDATE 2: 30 augustus - B-2s zijn waargenomen boven de kust van Kent. Ze werden begeleid door twee F-35s van de Britse luchtmacht die kwamen van vliegbasis Marham.
Bron: Euronews, Business Insider (Ellen Ioanes)
UPDATE 3: 5 september - Twee B-52s en reservisten van de luchtmacht van de 307e Bomb Wing van vliegbasis Barksdale in Louisiana zijn deze week aangekomen op Fairford en voegen zich bij de B-2s. Ze gaan meedoen aan de internationale oefening Ample Strike, de oefening Cobra Warrior van de UK Weapons School en de militaire NAVO-show in Tsjechië. KC-135 tankvliegtuigen van de Nationale Garde van Nebraska zijn in Tsjechië geland voor Ample Strike. Ook een MQ-9 Reaper drone die is gedetacheerd bij de 52ste Expeditionary Operations Group Detachment 2 op vliegbasis Miroslawiec in Polen zal hieraan meedoen.
Bronnen: Air Force Magazine (Brian Everstine), Defence Blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten