zondag 4 november 2018

Zuid-Korea en de VS ondertekenen een strategische richtlijn

31 oktober - De ministers van defensie van Zuid-Korea en de VS hebben een strategische richtlijn ondertekend over het gekombineerde defensiemechanisme na de geplande overdracht van het Operationele Commando in oorlogstijd (OPCON). Deze Alliance Guiding Pinciples bepalen dat voortaan een Zuid-Koreaanse 4-sterren generaal in oorlogstijd het Combined Forces Command zal hebben en dat een 4-sterren generaal van de VS de plaatsvervanger zal zijn. Momenteel is dat omgekeerd. Het commando in vredestijd was al in 1994 in Zuid-Koreaanse handen gekomen.
De richtlijn moet zorgen in Zuid-Koreaanse konservatieve kringen wegnemen dat de geplande overdracht van het OPCON zou kunnen leiden tot de aftocht van het VS-leger. De richtlijn bepaalt tevens dat de VS zich blijven verbinden aan het gebruik van het volledige scala aan militaire middelen (dus inklusief nukleair en raketschild).
Volgend jaar zal de Initial Operational Capability (IOC) voor de nieuwe kommandostruktuur worden geverificeerd.
Tevens is de grote gezamenlijke luchtmachtoefening Vigilant Ace van december opgeschort als vertrouwenwekkende maatregel ten opzichte van Noord-Korea.
Bron: Yonhap News (Song Sang-ho)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten