donderdag 15 november 2018

Duitsland opent nieuw militair kamp in Niger (UPDATE)

11 november - Een nieuw kamp van de Bundeswehr in de hoofdstad Niamey van Niger is geopend door minister van defensie Von der Leyen. Duitsland heeft bijna 900 militairen in de regio Sahel waaronder 40 in Niger, die deel uitmaken van de VN-macht MINUSMA in Mali. Het geeft 53 militaire transportvoertuigen aan het nationale leger, bouwt een opleidingsschool voor officieren en breidt het militaire deel van de luchthaven bij de hoofdstad uit.
De Duitse soldaten in Niger zijn meest luchtmacht en medische dienst. Bij heel MINUSMA zijn rond 1000 Duitse militairen ingezet, waaronder een inlichtingendetachement.
* Mali is net voor Afghanistan de grootste buitenlandse operatie van de Bondsrepubliek in het buitenland als de 150 militairen bij de EU-trainingsmissie worden meegerekend.
Bron: Deutsche Welle
UPDATE: 13 november - In een artikel over een aanslag in de Malinese stad Gao wordt melding gemaakt van het personeel van de Britse luchtmacht in die stad (sterkte: 100). Ze bedienen drie zware Chinook transporthelikopters ter ondersteuning van de Franse operatie Barkhane tegen het gewapend verzet in de Sahel. Ze kunnen vier ton materieel en meer dan 30 militairen vervoeren en bevoorraden Franse buitenposten op 200 km afstand. Dit vermijdt bermbommen.
Bron: AFP (Daphne Benoit)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten