maandag 12 november 2018

Drie nieuwe operaties in Afrika voor de special forces van de VS

6 november - In het laatste kwartaalbericht over de kampanje tegen ISIS van de inspekteurs-generaal van het Pentagon, het State Department en de ontwikkelingsorganisatie US AID worden drie nog niet bekende en geheime operaties gemeld tegen al-Qaida en ISIS. Het zijn Operation Yukon Journey en de overzeese contingentie operaties Terreurbestrijding Noord-West-Afrika en Terreurbestrijding Oost-Afrika.
De term Overseas Contingency Operation (OCO) is een eufemisme voor Global War on Terror, dat is ingevoerd ten tijde van de regering Obama. Dit zijn missies die worden betaald uit een apart budget buiten de reguliere begroting van het Pentagon.
De inspekteurs-generaals hebben gevraagd om nadere details over de operaties die in februari zijn begonnen, maar de antwoorden zijn verwerkt in een geheime bijlage van het rapport aan het Congres.
Rond de zomer voerde het VS-leger operaties uit in 20 Afrikaanse landen, meest luchtaanvallen of trainings- en adviesmissies. 2000 VS-militairen zijn daarmee actief in Afrika.
Bronnen Secrecy News (Steven Aftergood), Military Times (Todd South)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten