donderdag 1 november 2018

Arabische legers oefenen in Egypte (UPDATE)

31 oktober - Een Egyptische legerwoordvoerder heeft verklaard dat grondtroepen, luchtmacht en special forces van de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Koeweit, Bahrein en Jordanië van 3 tot 16 november in Egypte gaan oefenen in het kader van The Shield of the Arabs 1. Waarnemers uit de Libanon en Marokko zullen de oefening bijwonen.
* Met enige goede wil kan de oefening worden gezien als een stap in de richting van een Arabische NAVO, een projekt van de zittende regering in de VS. De voortgang hiervan wordt bemoeilijk door het konflikt tussen Qatar en Saoedi-Arabië. Qatar en Oman doen niet mee aan deze oefening.
Bron: Reuters (Sami Aboudi)
ZIE OOK: Hamza Hindawi, Forces from Egypt and 5 other nations to start ‘Arab Shield’ joint military exercise. Military Times, 1 november 2018.
ZIE OOK: Jack Detsch, Middle East upheaval casts a shadow over 'Arab NATO'. Al-Monitor, 4 november 2018.
In augustus namen 800 VS-militairen deel aan oefening Bright Star met Egypte en veertien andere landen. Saoedi-Arabië en Egypte oefenden eind oktober tien dagen bij Tabuk-4. In 2016 was er nog een oefening in Saoedi-Arabië van 20 landen waaraan Qatar deelnam: North Thunder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten