woensdag 7 mei 2014

Wapendepot CIA is vermoedelijk in Texas

4 mei - Op grond van een aantal aanwijzingen identificeert de New York Times een lokatie van de Amerikaanse landmacht in Camp Stanley, ten noorden van San Antonio, Texas en de voormalige vliegbasis Kelly als het legendarische 'Midwest Depot' van de CIA. Het Midwest Depot duikt regelmatig op in dokumenten en is samen met Langley, Virginia (hoofdkwartier) en Camp Peary, Virginia (opleiding, 'The Farm') een van de drie bekende CIA-bases.
Het Midwest Depot wordt gebruikt als opslag van niet naar de VS herleidbare wapens (zoals AK-47), die kunnen worden ingezet bij de geheime paramilitaire akties van de dienst. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij de invasie in de Varkensbaai op Cuba, de wapenleveranties aan de contra's in Nicaragua en anticommunistische guerrilla's in Angola en de steun aan de Noordelijke Alliantie in Afghanistan na 2001.
De puzzle van dokumenten uit civiele rechtszaken en bewijs voor aanwezigheid van munitie op de basis die niet in gebruik is bij Amerikaanse troepen, is gelegd door een gepensioneerde CIA-analyst en gepubliceerd door de Federation of American Scientists (FAS).
Bron: New York Times (Charlie Savage)

FAS, The U.S. Army Camp Stanley Storage Activity and The CIA Midwest Depot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten