maandag 9 december 2019

VS streven naar multinationale marinierseenheden

5 december - De Marine Corps Times vestigt de aandacht op de mariniersoefening BALEAREX van SPMAGTF-CR-AR (Special Purpose Marine Air-Ground Task Force - Crisis Response - Africa) met Spaanse mariniers. De oefening vond plaats van 6 tot 17 november op de eilanden van de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera).
Het oefenscenario omvatte een aanval van Spaanse en VS-mariniers op een tunnelcomplex op Mallorca. De Amerikaanse mariniers waren ingescheept op het Spaanse amfibische aanvalsschip / vliegdekschip Juan Carlos I. Oorspronkelijk zouden de mariniers met de Osprey tiltrotors van vliegbasis Moron op het vasteland naar het eiland gaan, maar vanwege het slechte weer maakten ze gebruik van de helikopters van het vliegdekschip. Na de operatie werden ze wel door de Osprey's teruggebracht.
De oefening is een bouwsteen voor het ontwikkelen van multinationale eenheden onder leiding van de VS-mariniers en georganiseerd zoals een Amphibious Ready Group-Marine Expeditionary Unit (ARGMEU) van het US Marine Corps.
Bron: Marine Corps Times (Philip Athey)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten