maandag 2 december 2019

Zuid-Afrikaanse marine oefent met Rusland en China

28 november - Oefening Mosi van de Zuid-Afrikaanse marine - de eerste in Zuid-Afrikaanse wateren met de Chinese en De Russische marine - vond plaats van 25 tot 30 november. De Zuid-Afrikaanse bijdrage bestond uit het fregat Amatola (F145) van de Valourklasse, het hydrografische onderzoeksschip SAS Protea (A324) en het bevoorradingsschip Drakensberg (A301). Het fregat heeft waarschijnlijk een Super Lynx maritieme helikopter van 22 Squadron aan boord. Ook enig materieel van de luchtmacht zal worden ingezet.
De Russische marine doet mee met de geleide-wapen-kruiser Maarschalk Ustinov (055), de sleepboot SB-406 en de tanker Vyazma. Deze kwamen eerder deze maand vanuit de haven Malabo in Equatoriaal Guinee. Hun vertrekhaven is de marinebasis van de Noordelijke Vloot in Severomorsk. Daarnaast neemt ook de ijsbreker Akademik Tryoshnikov deel.
De Chinese marine levert het geleide-wapen-fregat Weifang (550).
Samen vormen ze Task Force 344. Tot nu toe heeft de Zuid-Afrikaanse marine vooral met westerse marines geoefend. De oefening vindt plaats in False Bay en wordt gepland vanuit Kaapstad.
Bron: Defence Web

Geen opmerkingen:

Een reactie posten