woensdag 11 december 2019

Luchtmacht Singapore oefent in het buitenland

9 december - Singapore en de VS hebben een principeakkoord gesloten over het stationeren van een squadron van de luchtmacht van Singapore op het VS-eiland Guam in de Stille Oceaan voor oefendoeleinden. Er zullen hangars, platforms en bijgebouwen worden gebouwd. Een en ander zal overigens pas in 2029 klaar zijn.
De overeenkomst heeft ook betrekking op de inzet van F-15SGs, F-16s en Gulfstream 550 radarvliegtuigen (early warning) van Singapore op vliegbasis Andersen in Guam. De F-16s zullen worden vervangen door de F-35.
Singapore heeft zelf te weinig ruimte om met de luchtmacht te oefenen. Daarom hebben ze al detachementen voor het trainen van de piloten in Australië en Frankrijk en verschijnen hun vliegtuigen ook regelmatig in India en Thailand.
Singapore is ook de belangrijkste plaats voor onderhoud aan de kustslagschepen van de VS-marine in het westelijk deel van de Stille Oceaan. Er is plaats voor vier van deze schepen tegelijk. De marinebasis Changi is tevens de enige haven in Zuidoost-Azië die diep genoeg is om de vliegdekschepen van de VS te ontvangen.
Bron: Defense News (Mike Yeo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten