donderdag 18 juli 2019

Deel van Camp Darby overgedragen aan Italië

17 juli - Het noordelijk deel van de VS-basis Camp Darby bij Livorno is overgedragen aan Italië nu een nieuw garnizoenshoofdkwartier door de Amerikaanse troepen in gebruik is genomen. De overdracht maakt deel uit van het European Infrastructure Consolidation proces dat is aangekondigd in 2015, nog onder het bewind van president Obama. Daarbij werden bases  in België (Brussel), Duitsland, Nederland (Schinnen), Portugal (Lages op de Azoren), Engeland (Mildenhall, Alconbury, Molesworth) en Italië aan de gastlanden overgedragen. De operatie had ook te maken met de herverdeling van taken in verband met de komst van F-35. Het zou jaarlijks 500 miljoen dollar moeten besparen.
Darby is in het verleden belangrijk geweest als logistiek steunpunt bij de VS-oorlogen in het Midden-Oosten. Nu zijn er nog maar 100 militairen van het 731ste Munitions Squadron gehuisvest (onderdelen van dit squadron zijn in verband gebracht met nukleaire taken) en materieeldepots.
Italië wil op hun deel van de basis nu het hoofdkwartier van een regiment speciale operaties en een ondersteuningsbataljon huisvesten.
Bronnen: Stars and Stripes (Norman Llamas), persbericht Pentagon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten