dinsdag 31 juli 2018

Zo snel mogelijk 2500 VS-mariniers in Australië

25 juli - Tijdens de zogenaamde ministeriële consultatie - AUSMIN - tussen Australië en de VS in Palo Alto (Californië) is besloten het aantal VS-mariniers dat geregeld rouleert in Australië op te voeren tot 2500. De omvang van de huidige Marine Rotation Force Darwin - de zevende sinds 2012 - is 1587 met acht MV-22 hybride Osprey-vliegtuigen en zes M777 houwitsers. Het was vanaf het begin de bedoeling uiteindelijk naar een sterkte van 2500 te gaan.
Op Okinawa zijn nog eens rond 22.000 VS-mariniers gestationeerd. Een deel daarvan zal worden verplaatst naar Guam.
Bron: Marine Corps Times (Shawn Snow)
UPDATE: 28 juli - Gisteren is in Australië een internationale luchtgevechtsoefening begonnen. Tijdens Pitch Black 2018 zullen de luchtmachten van de VS, Frankrijk, Canada, Australië, India, indonesië, Maleisië, Singapore en Thailand drie weken lang oefenen boven het noordelijk deel van Australië (Bradshaw Field Training Area en Delamere Air Weapons Range) met 140 vliegtuigen en 4000 personeelsleden.
De VS zijn vertegenwoordigd met F-16s van een luchtmachtsquadron uit Zuid-Korea en F/A-18Ds uit Japan, KC130J tankvliegtuigen en Osprey's en helikopters van de mariniers uit Darwin.
De Indiase luchtmacht levert Sukhoi Su30MKI en een C-130J transportvliegtuig voor de oefening. Verder zijn er drie E/A-18G Growler vliegtuigen voor elektronische oorlogsvoering van de Australische luchtmacht.
Pitch Black wordt elke twee jaar gehouden en begon halverwege de jaren tachtig als een bilaterale oefening van de VS en Australië.
Momenteel wordt in de Pacific vanuit Hawaï ook de grote marine-oefening RIMPAC 2018 gehouden (van 27 juni tot 2 augustus). Daar doen 25 landen waaronder de VS, Japan, Zuid-Korea, de Filipijnen, India en Vietnam aan mee. China was aanvankelijk uitgenodigd, maar die uitnodiging is ingetrokken vanwege de activiteiten in de Zuid-Chinese Zee.
NB Het vliegdekschip Carl Vinson neemt ook deel aan RIMPAC 2018.
Bronnen: Defense News (Mike Yeo), German-Foreign-Policy.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten