maandag 23 juli 2018

Vliegdekschip Truman eerder terug (UPDATE)

17 juli - Het eskader van vliegdekschip Harry S. Truman (CVN-75) keert deze week terug naar de thuishaven Naval Station Norfolk na een verblijf van drie maanden op zee in plaats van de standaard zeven maanden. De reden van de eerdere terugkeer is de nieuwe taktiek van het Pentagon waarbij vlootbewegingen meer onvoorspelbaar moeten blijven.
De politiek houdt in dat een vliegdekschip eens in de drie jaar voor zeven maanden beschikbaar en paraat moet blijven, hetgeen niet betekent dat die tijd ook op volle zee wordt doorgebracht.
Een deel van het eskader - de geleide-wapen-kruiser Normandy en de geleide-wapen-destroyers Forrest Sherman en Arleigh Burke -  keert ook terug. De geleide-wapen-destroyers Bulkeley en Mayport blijven evenals de Farragut op zee.
Het eskader maakte de laatste drie maanden deel uit van de Zesde Vloot in de Middellandse Zee en rond Afrika en Europa en nam onder meer deel aan de oorlog tegen ISIS (Syrië). Begin juni werd op de Atlantische Oceaan geoefend met vliegtuigen van de Franse marineluchtvaartdienst (onderzeebootbestrijding).
Bron: The Virginian-Pilot (Courtney Mabeus
UPDATE: 22 juli - De Truman is gisteren binnengevaren. Sinds vertrek uit Norfolk op 11 april is onder meer ook geoefend met Marokko en is de oefening BALTOPS in de Baltische Zee ondersteund. De Truman is deze keer niet door het Suezkanaal gegaan.
Andere vliegdekschepen: De George H.W. Bush is ook in Norfolk en gaat de komende maanden in onderhoud. De Abraham Lincoln zal eind 2018 klaar zijn om te worden ingezet na modernisering en vervanging van de nukleaire brandstof. De Ronald Reagan is in de thuishaven in Japan en de Carl Vinson is in de Pacific.
Bron: Navy Times (Mark D. Faram)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten