donderdag 29 maart 2018

Wat doen de Canadese special forces nog in Irak?

25 maart - CBC News vraagt zich af wat er gaat gebeuren met de Canadese special forces die nog steeds in Irak bivakkeren, terwijl hun missie al zes maanden is opgeschort. Dat gebeurde nadat Iraakse en Koerdische troepen in gevecht waren geraakt als gevolg van het referendum over onafhankelijkheid in Iraaks Koerdistan.
De Canadese operatie omvatte het trainen van Koerdische militairen voor de strijd tegen ISIS (zoals maatregelen tegen bermbommen en boobytraps) en logistieke steun aan de fronttroepen in het kader van Operation Impact van het Canadese leger.
Het aantal Canadese special forces is afgenomen van 210 vorig jaar tot 120, maar over hun toekomstige rol is nog niets officieel bekend. Militaire bronnen zeggen dat ze waarschijnlijk in Irak zullen blijven als onderdeel van de trainingsmissie van de NAVO. Een aantal opties voor wie er dan precies getraind moeten gaan worden zijn in de planning. De Canadese regering wil voorkomen partij te kiezen tussen de centrale regering en de Iraakse Koerden.
Bron: CBC News (Vassey Kapelos)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten