woensdag 25 januari 2017

VS-mariniers naar Australië

22 januari - Het Amerikaanse Korps Mariniers stuurt dit voorjaar het grootste detachement vliegend materieel tot nu toe naar het noorden van Australië, vier hybride MV-22 Osprey's, vijf Super Cobra en vier Huey helikopters [drie keer zoveel als bij eerdere uitzendingen - dit is de zesde]. De komende tien jaar moeten de mariniers zich volgens de planning verplaatsen naar vier voorwaarts gelegen inzetgebieden: Japan, Guam, Hawaï en Australië, als onderdeel van een opmars tegen China en Noord-Korea.
In april gaat een volgend detachement mariniers van 1250 militairen naar Australië (eerder was een aantal van 2500 genoemd, een volledige Marine Air-Ground Task Force, dit aantal wordt nu pas in 2020 bereikt). Dit kost rond 25 miljoen dollar; financiële problemen hebben de opbouw vertraagd.
Bron: Honolulu Star Advertiser (William Cole)
UPDATE: 17 april - De eerste van de 1250 mariniers zijn aangekomen in Darwin voor een verblijf van zes maanden. Ze zullen oefenen met Australische en Chinese troepen.
Bron: Reuters (Tom Westbrook)
UPDATE: 15 oktober - 300 VS-mariniers zijn weer vertrokken uit Austalië, de eerste van de 1250 die vertrekken na het beëindigen van hun toerbeurt. Ze hebben twaalf keer geoefend met het Australische leger.
Bron: Reuters (Alison Bevege)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten