dinsdag 10 januari 2017

Eerste golf VS-materieel arriveert in Bremerhaven

6 januari - In de Noord-Duitse haven Bremerhaven is vandaag begonnen met het lossen van tanks en ander materieel van het 3e Pantserbrigadegevechtsteam uit Fort Carson in Colorado. Er zijn twee scheepsladingen aangekomen, een derde komt over een paar dagen. De eenheid neemt 87 tanks, 18 Paladin houwitsers, 144 Bradley pantservoertuigen, 419 multi-purpose pantservoertuigen en rond 2000 overige voertuigen en opleggers mee. De konvooien gaan per spoor en over de weg naar een afwachtingsgebied in Polen. Het transport wordt verzorgd door het 21ste Theater Sustainment Command in Kaiserslautern.
Deze zware brigade met 3500 militairen gaat de komende negen maanden rouleren in Europa, voor het eerst sinds een paar jaar geleden het laatste zware Amerikaanse materieel uit Europa werd teruggetrokken. Er zal in een aantal Oost-Europese landen worden geoefend, daarna zal de brigade onmiddellijk worden afgelost door een andere.
De Amerikaanse landmacht stuurt ook de 10e Combat Aviation Brigade met 50 Black Hawk en 10 CH-47 Chinook helikopters met 1800 militairen en een bataljon helikopters met 400 soldaten en 24 Apache helikopters.
Bronnen: Stars and Stripes (John Vandiver), Reuters (Stephane Nitschke)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten