maandag 9 januari 2017

VS-marine stuurt geavanceerde verkenningsvliegtuigen en JSF naar Japan

5 januari - De Amerikaanse marine gaat de moderne E-2D Advanced Hawkeye verkenningsvliegtuigen (early warning) stationeren in Japan als een van de maatregelen tegen de toenemende militaire kracht van China. De Hawkeyes kunnen aanvallen met geleide wapens en het binnendringen van stealth vliegtuigen vroegtijdig detekteren en vervolgens tegenvuur regelen.
De vliegtuigen kunnen opereren vanaf vliegdekschepen en worden geplaatst op het US Marine Corps Air Station in Iwakuni in het westen van Japan. Een squadron Hawkeye heeft tussen 12 en 24 vliegtuigen. Ze vervangen de oudere E-2.
Bron: Reuters (Tim Kelly)
UPDATE: 9 januari - In het kader van toenemende dreiging vanuit Noord-Korea gaan de VS volgende maand 24 AH-64D Apache gevechtshelikopters in Zuid-Korea plaatsen om 30 OH-58D Kiowa Warrior lichte aanvalshelikopters te vervangen. De Apaches zullen uiteindelijk allemaal gestationeerd worden op Camp Humphreys, 70 km ten zuiden van Seoel, in afwachting van de aanleg van nieuwe parkeerruimte. Het Apachebataljon telt 360 soldaten.
Bron: Yonhap
UPDATE-2: 10 januari - Het Amerikaanse Korps Mariniers stuurt een squadron F-35B (JSF) naar Japan, de eerste overzeese bestemming voor de JSF. De 10 vliegtuigen komen te staan op de basis Iwakuni op het eland Honshu.
Bron: AFP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten