zondag 19 oktober 2014

De Mount Whitney gaat de Zwarte Zee binnen

15 oktober - Het vlaggeschip van de Amerikaanse Zesde Vloot, het commandoschip USS Mount Whitney, is op 11 oktober de Zwarte Zee binnengevaren en onmiddellijk doorgegaan naar Georgië voor oefeningen.
De Mount Whitney is alleen bewapend met enkele machinegeweren en een Phalanx kanon voor nabijverdediging tegen antischeepsraketten. Het zit echter vol met elektronische apparatuur om het marineverkeer te volgen en af te luisteren. Het schip was ook in februari in de Zwarte Zee tijdens de Winterspelen in Sochi en in november 2013.
Verder is ook de geleide-wapen-destroyer USS Cole in de Zwarte Zee. Dit zijn momenteel de enige NAVO-schepen daar, afgezien van kuststaten. Het Franse spionageschip Dupuy de Lôme was een dag eerder vertrokken.
Bron: War is Boring (Robert Beckhusen)
UPDATE: 13  november - De geleide-wapen-destroyer USS Ross (DDG 71) heeft Istanboel verlaten richting Middellandse Zee na in de Zwarte Zee te hebben geoefend met de Roemeense marine. De Roemeense marineschepen ROS Rosca (263) en ROS Macellariu (265) oefenden met de Ross in het langszij komen, praaien en landen met een helikopter Puma op het dek van de Ross. De Ross is normaliter voorwaarts gestationeerd in Rota, Spanje.
Bron: Zesde Vloot (Corey Hensley)
UPDATE 2: 6 februari 2015 - De USS Cole (DDG 67) zal op 8 februari weer de \Zwarte Zee binnengaanin het kader van Operation Atlantic Resolve, de militaire bijstand van de VS in de Oekraïne-krisis.
Bron: US Sixth Fleet (Corey Hensley)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten