woensdag 15 oktober 2014

Geheime eenheid Pentagon in opspraak

12 oktober - Rechtszaken in de VS tegen een marine-inlichtingenman en een Californische automonteur lijken rechtstreeks te leiden naar een topgeheime operatie van het Pentagon. Het was in eerste instantie een simpele korruptiezaak, waarbij een afdeling van de marine veel te veel betaalde voor een order van 349 geluidsdempers.
Maar bij die afdeling blijkt het nu te gaan om het Directorate for Plans, Policy, Oversight and Integration. Achter deze weidse naam zou een eenheid van minder dan tien burgerpersoneelsleden schuil gaan (meest ex-militairen), die belast waren met ondersteuning van en toezicht op guerrilla's of commando's in het buitenland onder gezag van de marine en het korps mariniers van de VS.
De geluidsdempers zouden bestemd zijn geweest voor een special access program, een zeer geheime militaire operatie met de naam UPSTAIRS. Nadat de zaak aan het licht was gekomen zou de marine ook een partij van 1600 AK-47s geweren hebben vernietigd, bewijsmateriaal dat was opgeslagen in een magazijn in Mechanicsburg, Pennsylvania. De AK-47s waren aangeschaft in het buitenland en waren samen met de ongemerkte geluidsdempers niet te traceren naar de VS als ze werden gebuikt bij klandestiene operaties.
De rechtszaak tegen de monteur moet op 27 oktober beginnen.
Bron: The Washington Post (Craig Whitlock)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten