woensdag 15 oktober 2014

NSA-agenten aktief in het buitenland

11 oktober- Volgens dokumenten afkomstig van Edward Snowden, die zijn gepubliceerd door The Intercept, heeft de NSA agenten in China, Duitsland en Zuid-Korea laten werken met programma's die gebruik maken van 'fysieke subversie' om netwerken en installaties te infiltreren en te kompromitteren.
Daarnaast werkt de NSA meer dan tot nu toe bekend samen met met Amerikaanse en buitenlandse bedrijven om 'de fysieke infrastruktuur van het internet te ondermijnen', vermoedelijk zonder dat de gastlanden hiervan op de hoogte zijn.
De dokumenten zijn gekenmerkt als 'Exeptionally Compartemented Information' (ECI), een bijzonder hoge graad van geheimhouding.
Het artikel van The Intercept beschrijft een aantal programma's die zijn gebundeld onder de kodenaam 'Sentry Eagle', een reeks van klandestiene veldaktiviteiten van de NSA. De NSA maakt onder andere gebruik van human intelligence (spionage door menselijke agenten), die gericht is op TAREX (Target Exploitation) ten behoeve van verbindingsinlichtingen.
Bron: The Intercept (Peter Maass, Laura Poitras)

Sommige van deze dokumenten zullen ook aan de orde komen in een dokumentaire van Laura Poitras, CITIZENFOUR, die op 24 oktober wordt uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten