maandag 21 oktober 2013

De Rotterdam aangekomen in Lagos

17 oktober - Het amfibisch transportschip Rotterdam is aangekomen in Lagos om samen met de Nigeriaanse marine te oefenen in het kader van de internationale oefening African Winds 2013. Het schip was op 25 augustus uit Den Helder vertrokken met aan boord onder meer de Maritime Battle Staff van de Nederlandse marine, het 23e Raiding Squadron van de mariniers met het Enhanced Boarding Element, een medisch team en CIMIC-militairen (civiel-militaire samenwerking).
Er wordt onder meer geoefend in amfibische raids, maritieme terreurbestrijding, enteren, het aanhouden en opbrengen van schepen met geweld en operaties op boorplatforms.
Eerder was er samen met Britse collega's (Whiskey Company, 45 Commando van de mariniers) en Spaanse en Amerikaanse special forces getraind in jungle-oorlog op de Jungle Warfare School in Achiase (Ghana). Er is ook geoefend in Marokko en Senegal.
Het idee van African Winds is dat westerse militairen samen oefenen met de Afrikaanse legers van landen als Marokko, Benin, Togo, Cameroon, Ghana, Senegal en Nigeria. Het gebeurt allemaal in het kader van het door de VS geleide African Partnership Station van Africa Command. De Rotterdam speelt een centrale rol en is van 15 tot 24 oktober in Nigeria.
De Rotterdam wordt behalve voor training ook gebruikt als varend promotieteam voor het Nederlandse bedrijfsleven.
Bronnen: Alle Hens juli-augustus, Channels TV, MOD - Royal Navy, African Defense

Geen opmerkingen:

Een reactie posten