donderdag 3 oktober 2013

Fundamentalistische rebellen stelen voor miljoenen aan VS-wapens in Libië

25 september - Fox News weet op basis van anonieme bronnen op het State Department en in het leger te berichten dat Libische fundamentalistische strijders afgelopen zomer voor miljoenen dollars aan geavanceerde Amerikaanse wapens hebben gestolen van een basis van de special forces van de VS bij Tripoli. Het gaat om honderden automatische geweren M4 en Glock pistolen, vrijwel alle aanwezige nachtzichtapparatuur en laserrichttoestellen en 23 zwaar gepantserde Ground Mobility Vehicles (GMV) met GPS-navigatie en armatuur voor granaatwerpers. In juli en augustus werd de basis tot twee keer toe 's nachts geplunderd.
Het kamp was na de overval vorig jaar op de Amerikaanse post in Benghazi ingericht met de bedoeling de daders op te jagen en Libische regeringstroepen te trainen. De bezetting bestond uit een team van 12 man special forces, maar die lagen te slapen in een naburige villa, die als safe-house was ingericht. De Libische bewakers waren geen partij voor de rebellen.
Na de tweede raid werd het team teruggetrokken, maar verzuimd werd het kamp ook te ontmantelen, zodat het nu tot overmaat van ramp als wapendepot in gebruik is genomen door een anti-regeringsmilitie.
Bron: Fox News (Adam Housley)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten