zaterdag 29 april 2023

Nu 200 militaire trainers van VS in Taiwan

17 april - De VS hebben nu meer dan 200 militairen in Taiwan om de lokale troepen te trainen en verbeteringen bij de opleiding voor te stellen. 80 % van hen werken als onderofficier met gevechtservaring bij de landmacht, de rest zijn specialisten van de luchtmacht en marine. Ze zijn in dit stadium gestationeerd bij de grotere eenheden van de gevechtstroepen en de meeste bij nieuwe opleidingscentra en de reservebrigades van het Taiwanese leger. Volgend jaar zal Taiwan weer beginnen met het trainen van dienstplichtigen met een diensttijd van een jaar volgens de door de VS voorgestelde gevechtstraining.

In maart werd de 117e brigade van het Achtste Legerkorps, dat verantwoordelijk is voor het zuiden van Taiwan getraind onder toezicht van VS-militairen. Begin april voerden Amerikaanse instrukteurs een inspektie uit van de bunkers op vliegbasis Chiashan in het distrikt Hualien in het oosten van het eiland. Er werd ook bekeken of munitieopslag in de openlucht en in het deel van de basis waar de vliegtuigen staan zichtbaar was voor spionagesatellieten.

Piloten en ander personeel van de Taiwanese luchtmacht krijgen al een paar jaar een opleiding op vliegbasis Luke in Arizona. Met de marine van de VS wordt veel samen geoefend.

Bron: Taiwan News (Keoni Everington)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten