donderdag 22 oktober 2020

Wedijver tussen VS-mariniers en landmacht in de Stille Oceaan

14 oktober - In de bewapeningswedloop met China in het Pacifisch gebied zijn het Korps Mariniers van de VS en de landmacht elkaars konkurrenten, stelt Defense News. Vroeger waren aanvallen over grote afstanden het domein van de marine met vliegdekschepen en de luchtmacht met op het land gestationeerde bommenwerpers. Maar na het opzeggen van het INF-verdrag, dat raketten op land met een bereik groter dan 500 km verbood, ontstaan nieuwe mogelijkheden voor andere krijgsmachtdelen.
De mariniers willen het aantal mobiele batterijen geleide wapens uitbreiden van zeven tot 21. Daarnaast willen ze een nieuwe antischeepsraket, de Naval Strike Missile en Tomahawk kruisraketten toevoegen aan hun arsenaal, dat op eilanden moet worden opgesteld. Het doel is te kunnen schieten op afstanden tussen 800 en 1600 km.
Ondertussen werkt de landmacht aan zijn Precision Strike Missile met een bereik van 550 km, dat in 2023 operationeel moet zijn. Uitbreiding tot 750 km voor precisievuur is mogelijk. Eveneens in 2023 moet een batterij Long Range Hypersonic Weapon met een op wegen mobiele lanceerder worden opgesteld. Grotere afstanden kunnen bereikt worden met land-attack missiles zoals kruisraketten en ballistische raketten.
Bron: Defense News (David B. Larter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten