dinsdag 20 oktober 2020

Eerste oefening taktische informatie-oorlog van VS-landmacht

13 oktober - Een onderdeel van het 915e Bataljon Cyberoorlog (ECT-01) heeft de eerste taktische oefening in informatieoorlogsvoering gehouden. Dit in 2019 door US Army Cyber Command opgerichte bataljon bestaat uit twaalf expeditionaire cyber- en elektromagnetische (CEMA) teams (ECT). Ze gaan tijdens militaire interventies mee met de troepen van brigadegevechtsteams en andere taktische formaties om ze te ondersteunen met cyberkapaciteit, elektronische oorlogsvoering en informatie-operaties.
De CEMA-teams voeren niet alleen zelfstandig cyberoperaties uit, maar stellen zich ook op de hoogte van de informatie-omgeving tijdens de inzet (internet, sociale media, klassieke media. Ze proberen onder meer de werkstations, de servers die propaganda verspreiden en de fysieke rekruteringsbijeenkomsten van de groepen die ze op de korrel nemen (de targets) in kaart te brengen. In één scenario onderzochten de cyberkrijgers een sociale media account en een website van een mensenrechtengroep, die optrad als front voor een groep terroristen om adressen en lokaties op te sporen.
Bron: C4isrnet.com (Mark Pomerleau)
AANVULLING: In een eerder artikel wordt ook melding gemaakt van het infiltreren van WiFi-knooppunten en toegang tot interceptie van CCTV. Het 915e is het enige onderdeel binnen de US Army dat zulke offensieve cyberoperaties mag uitvoeren. Hoger in de organisatie zit het Intelligence, Information, Cyber, Electronic Warfare and Space (I2CEWS) detachement (I2CEWS) van de Multi-Domain Task Force (MDTF), die op het niveau van de regionale bevelhebbers werkt (Pacific Command, European Command) en op dit moment alleen defensief kan opereren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten