maandag 18 november 2019

Rusland krijgt meer bases in Syrië (UPDATE)

15 november - Rusland heeft zich geïnstalleerd op een nieuwe basis in Syrië naast de permanente vliegbasis in Hmeimim in Latakia en het nabije marinesteunpunt in Tartous. De nieuwe vliegbasis is gelegen bij de noordoostelijke stad Qamishli (de de facto hoofdstad van deze autonome regio). Daar wordt langs de grens samen met het Turkse leger gepatrouilleerd. Er zijn gevechtshelikopters Mi-35 en een transporthelikopter Mi-8 gesignaleerd en de basis wordt beveiligd met mobiele Pantsir grond-lucht geleide wapens en een tiental voertuigen. De helikopters moeten deels dekking geven aan de Russische militaire politie die op de grond actief is. Syrische regeringstroepen zijn ingezet tussen de steden Jawadiyeh en Malkiyeh (Derik).
Tevens is een oude vliegbasis van de VS in het noorden van de provincie Aleppo bij Kobane langs de grens met Turkije in gebruik genomen, die ook wordt ingericht als basis voor gevechtshelikopters en samen met het Syrische regeringsleger wordt beheerd.
Bron: Reuters (Andrew Osborn, Alexander Marrow), Associated Press (Albert Aji), TASS
ZIE OOK: Maxim A. Suchkow, Russia seems set to establish new military base in northeast Syria. Al-Monitor, 15 november 2019
Kirill Semenov, Russia faces dilemmas in northeastern Syria. Al-Monitor, 21 november 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten