maandag 2 maart 2015

VS-leger stuurt deel van divisiehoofdkwartier naar Kandahar

24 februari - Het Pentagon stuurt een groep van het hoofdkwartier van de 7e divisie uit de staat Washington voor een jaar lang naar Kandahar Air Field (KAF) in Afghanistan. Dit is het eerste teken dat de VS besloten hebben de militaire aanwezigheid in Zuid-Afghanistan ook na het lopende jaar te handhaven.
De 7e divisie was tot nu toe vooral een opleidingsdivisie voor de zes brigades en 15.000 soldaten die er onder vallen. Maar nu worden een kleine honderd militairen uitgezonden naar Afghanistan om daar militairen van 1st Cavalry Division af te lossen als Train. Advise and Assist Command (TAAC) South. De volle sterkte van het hoofdkwartiervan de 7e is 250, ongeveer een derde van een standaard divisiecommando.
Er zijn momenteel nog 2000 VS-militairen in Kandahar op het vliegveld en 10.000 in heel Afghanistan.
Bron: McClatchy (Adam Ashton)
UPDATE: 27 februari - Andere reguliere aflossingen voor deze lente en zomer in het kader van Operation Resolute Support zijn bekend gemaakt. Het betreft 1660 militairen van het 2nd Brigade Combat Team van 10th Mountain Divison uit Fort Drum in New York. Ze zullen de staf van TAAC-South in Kandahar ondersteunen. Zij gaan voor negen maanden, net zoals 700 soldaten van 101st Combat Aviation Brigade van de 101st Airborne Division uit Kentucky.
Bron: Army Times (Michelle Tan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten