woensdag 4 september 2024

Reorganisatie en herbewapening van de Bundeswehr

21 augustus - Jane's Defence Weekly wijdt een uitgebreide analyse aan de herstrukturering van de Duitse Bundeswehr. Het is de bedoeling drie zware divisies te vormen die geschikt zijn voor een cold start. Dat wil zeggen dat ze binnen 48 uur in staat zijn om een offensief te openen. Hiervoor is een grondige reorganisatie en herbewapening nodig, die wordt gefinancierd door een speciaal fonds van 100 miljard euro dat is gevormd na de Russische invasie van Oekraïne. Minister van defensie Pistorius heeft inmiddels al om miljarden euro's meer gevraagd aangezien het speciale fonds op begint te raken.

Het is de bedoeling dat de nieuwe struktuur al binnen een jaar gaat funktioneren. Er komt een operationeel commando, een ondersteunend commando (medische en logistieke steun, NBC, militaire politie, civiel-militaire samenwerking etc.) en vier krijgsmachtdelen (landmacht, Luftwaffe, marine en cyber-informatiedomein). Het operationeel commando ondersteunt het territoriaal commando en het Joint Forces Operations Command.

Er zijn binnen de divisies zware, middelzware en lichte brigades. De zware brigades (Panzerbigade 12, Panzerlehrbrigade 9, Panzergrenadierbrigade 37) vormen de kern van de te vormen divisies. Daarnaast is er al de Division Schnelle Kräfte (DSK) voor snelle interventie.

Jane's besteedt verder, zoals gebruikelijk, veel aandacht aan het materieel dat voor de nieuwe opzet zal worden ingezet.

Bron: Jane's Defence Weekly (Nicholas Fiorenza, Andrew MacDonald)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten