maandag 18 oktober 2021

CIA vormt nieuwe afdeling voor operaties tegen China (UPDATE)

7 oktober - De CIA heeft bekend gemaakt dat de organisatiestruktuur wordt aangepast aan nieuwe taken. Zo komt er een afdeling die activiteiten van diverse takken van de CIA met betrekking tot de Volksrepubliek China gaat bundelen, het China Mission Center (CMC). Dergelijke Mission Centers bestaan voor verschillende regio's en specialismen (zoals contra proliferatie, terreurbestrijding, contra-inlichtingen) en zijn tijdens het presidentschap van Trump ook opgericht voor Iran en Noord-Korea. Die laatste worden nu geïntegreerd in de regionale centra voor het Midden-Oosten en Oost-Azië.
Daarnaast wordt het Transition and Technology Mission Center opgericht, dat zich zal richten op nieuwe technologie, maar ook op zaken als klimaatverandering en epidemieën.
De laatste grote reorganisatie van de meer dan een dozijn Mission Centers was in 2015. De veranderingen nu geven de gewijzigde prioriteiten weer.
Bronnen: CBS News (Olivia Gazis), CIA (persbericht)
ZIE OOK: Zach Dorfman, The grim reaper for the enemy: CIA's 'ĺegendary' Iran chief forced to retire. Yahoo News, 19 oktober 2021

Geen opmerkingen:

Een reactie posten