dinsdag 19 oktober 2021

Oefening Defender Europe 2022 gaat door, maar kleiner

11 oktober - De defensiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft uit de conceptbegroting van het Pentagon voor het fiskale jaar 2022 (loopt vanaf 1 oktober dit jaar) opgemaakt dat de grote oefening Defender Europe 2022 niet doorgaat en wordt vervangen door kleinere oefeningen. De Defender-oefeningen (sinds 2020) hebben als thema de militaire versterking van het Europese grondgebied in geval van oorlog. De landmacht ontkent dat de oefening is geschrapt, het lijkt er echter op dat Defender 2022 niet de oefening op divisieniveau wordt zoals oorspronkelijk gepland. De commissie heeft de minister van defensie opdracht gegeven om uiterlijk op 5 januari een rapport op te stellen met
een strategie om tegemoet te komen aan de gevolgen van de wijzigingen in het oefenconcept. Het is de commissie ook gebleken dat de beslissing om de oefening te wijzigen al jaren geleden is genomen (tijdens Trump dus vermoedelijk - KK) maar dit tot nu toe niet aan het Congres was bericht.
* De oefening zoals momenteel gepland zal waarschijnlijk in mei plaatsvinden. Vanwege Corona hebben de Defender Europe oefeningen in 2020 en 2021 ook niet de grote omvang bereikt waaraan oorspronkelijk was gedacht.
Bron: Defense News (Jen Judson)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten