vrijdag 11 oktober 2019

Vijfde aflossing Atlantic Resolve komt aan in de Benelux

11 oktober - Vanaf 10 oktober komt materieel en uitrusting voor het 2e Brigadegevechtsteam van de 1ste Cavaleriedivisie uit Ford Hood in Texas aan in Vlissingen. Dit is de vijfde aflossing van een brigade in het kader van Operation Atlantic Resolve, de steun van de VS aan de oostflank van de NAVO. Van hier zullen rond 300 wielvoertuigen in konvooi door Duitsland naar Polen rijden. Gedurende vier dagen zullen er vijf aparte militaire kolonnes rijden met elk 20 voertuigen. De rupsvoertuigen worden vervoerd per trein, oplegger en boot. De verplaatsingen zullen 's nachts plaatsvinden om het burgerverkeer minder te hinderen.
Tegelijkertijd zal de brigade die wordt afgelost via de havens Bremerhaven en Gdansk naar buiten gaan.
De uitrusting van de inkomende 3e Luchtgevechtsbrigade (helikopters) uit fort Stewart in Georgia komt binnen in Europa via Zeebrugge en de haven Volos in Griekenland. Vandaar per trein, over de weg en door de lucht naar de aangewezen lokaties in Duitsland, Griekenland. Letland. Polen en Roemenië. De uitgaande luchtgevechtsbrigade vertrekt via de Rotterdamse haven.
Bij de verplaatsingen door Nederland gaat het om in totaal 5200 militairen, 85 Abrams-gevechtstanks en 58 helikopters. Het Nederlandse leger levert host nation support.
Bron: US Army Europe, Defensie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten