dinsdag 22 januari 2019

De Donald Cook gaat weer eens de Zwarte Zee binnen (UPDATE)

19 januari - De geleide-wapen-destroyer Donald Cook (DDG 75) is vandaag via de Straat der Dardanellen op weg naar de Zwarte Zee voor patrouilles en samenwerking met NAVO-partners. Vanwege de Conventie van Montreux (1936) waarbij de Turkse soevereiniteit werd hersteld mogen oorlogsschepen van staten die niet aan de Zwarte Zee grenzen maar een beperkte tijd daar verblijven.
Eerder deze maand voerde het doklandingsschip Fort McHenry (LSD 43) met ingescheepte troepen van de 22ste Marine Expeditionary Unit (MEU) operaties uit met [het Roemeense fregat Regele Ferdinand].
In 2018 verbleven de Amerikaanse destroyers Ross (DDG 71), Carney (DDG 64) en Porter (DDG 78), het commandoschip Mount Whitney (LCC 20), het doklandingsschip Oak Hill (LSD 51) met 26 MEU en het snelle transportschip Carson City (T-EPF 7) enige tijd in de Zwarte Zee. De Porter (thuisbasis Rota in Spanje) voert momenteel marine-operaties uit in het operationele gebied van de Zesde Vloot om de nationale veiligheidsbelangen van de VS in Europa te dienen. Dit alles wordt gecommandeerd door het hoofdkwartier van de Zesde Vloot in Napels.
Bron: Persbericht Zesde Vloot (Ford Williams)
UPDATE: 25 januari - Op 21 januari heeft de Donald Cook aangelegd in de haven Batumi in Georgië. De Fort McHenry was inmiddels al uit de Zwarte Zee vertrokken. Op 15 januari voer het schip door het Suezkanaal en ging het operatiegebied van de Vijfde Vloot binnen.
Bron: Navy Times (Mark D. Faram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten