maandag 7 mei 2018

Rusland versterkt eskader in de Middellandse Zee, Truman volgt op de voet (UPDATE)

1 mei - Rusland heeft het fregat Yaroslav Mudry en de tanker Lena gestuurd om het marine-eskader in de Middellandse Zee te versterken. De schepen waren op 15 april uit de thuishaven Baltiysk vertrokken, werden door een Brits marineschip begeleid door het Kanaal en voeren zes dagen later door de Straat van Gibraltar, aldus een woordvoerder van de Baltische Vloot op 26 april. Vijf dagen eerder waren het fregat Pytlivy en de geleide-wapen-destroyer Smetlivy van de Zwarte Zeevloot door de Bosporus gegaan op weg naar de oostelijke Middellandse Zee.
Een dag nadat de Yaroslavl Mudry en de Lena Gibraltar passeerden, volgde het VS-vliegdekschip Harry S. Truman (27 april).
Bron: Jane's Navy International (Tim Ripley).
UPDATE: 7 mei - Het eskader van de Truman is op 3 mei vanuit de oostelijke Middellandse Zee begonnen met bombardementsvluchten van de F/A-18s  tegen ISIS in Syrië. De Truman heeft momenteel rond de 60 vliegtuigen aan boord (het maximum is 90). Het eskader bestaat verder uit de kruiser Normandy en de destroyers Arleigh Burke, Farragut, Forrest Sherman en Bulkeley.
* In totaal zouden ze zo'n 1000 kruisraketten aan boord hebben.
Bron: Reuters (Karolina Tagaris)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten